Oldalunk sütiket használ. Elfogadom
Termékek Menü
+36/70/947-6028

Flea Market Decor Magazin / Design Trends: Blended Bliss

Vera
Flea Market Decor Magazin / Design Trends: Blended Bliss

Caitlin Hansen írása rövid útmutató, hogy érhető el az eklektikus, bohém stílus a konyhánkban. "Eszméletlen mennyiségű design döntést kell meghoznod, ha vintage stílust szeretnél csempészni otthonodba. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen..." 

forrás: Flea Market Decor Magazine, MAR/APR 2015

Kis lépésekkel nagy hatás érhető el. Először is szükséged lesz egy jó minőségű, nagy alapbútorra, hiszen a kiegészítőket utána bármikor változtathatod, hogy az összkép megfeleljen az évszakoknak.

Újratervezni egy helyiséget nem a legkönnyebb küldetés, de használt bútorok felkutatása segíthet csökkenteni a költségeket. Vagy egyszerűen dolgozhatsz azzal is, amid már van: felfrissítheted például a meglévő tálalódat egy új festékréteggel. Új, hangsúlyos porcelánokat, függönyöket keresve, vagy elővéve a szekrény mélyéről a régóta rejtegetett étkészletet, második életet adhatsz kincseidnek.

KEZDD EGYSZERŰEN!

Jelöld ki terved irányvonalát egy szín vagy téma választásával. Lehet a fal merész színű vagy újraértelmezheted bútoraidat egy átfestéssel. A címlapfotón szereplő falipolcok szolid kékje szép hátteret ad a fűszereknek és a fém tárgyaknak.

NYITOTT TEREK

A konyhád újra vibrálóan élettel teli lesz, ha a szekrények ajtaját levéve, azokat akár lágy, virágos anyagokkal helyettesíted, akár teljes nyitottan hagyod, a tágasabb tér hatását keltve. Vintage anyagokat próbálj keresni! Bármilyen maradék anyag használható egy hangsúlyos párna vagy védőhuzat megvarrásához.

Használd a szabad falfelületeket tárolásra! Egy vintage tányértartó állvány vagy polc, megtöltve egyszerű, fehér vagy tardicionális, angol, festett porcelánokkal szintén a klasszikus elegancia érzetét kelthetik. A transzferált porcelánok a XVIII. század közepén jelentek meg Angliában. A festett designt selyempapíron keresztül vagy réz lapokkal vitték át (transzferálták) az edényekre. A szetteket beszerezheted régiség piacokon, de ma már számos színben, formában a neten is.

LÉPJ KI A KOMFORTZÓNÁDBÓL!

Az egymáshoz nem feltétlenül illő darabok egy térben való alkalmazása szándékos, célja van. Például egy irodai szék az étkezőasztalnál a lezserség érzését kelti otthonodban. A kiválasztott színpalettádon belül kombináld a különböző anyagokat, mintákat, így egy eklektikus, érdekes kevert stílust hozhatsz létre. 

Fotók: Piterest & engagedmediamags.com

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Kőangyal blog
blog comments powered by Disqus